Французин доби милион евра на лото по втор пат во две години

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Маж од југоисточна Франција два пати ја доби премијата на лото играта „Мој милион“ во временски период од неполни две години, а математичарите велат дека веројатноста за ваква среќа е еден на 16 илјади милијарди. Добитникот чие име не беше објавено, првиот милион го освоил во ноември, 2016 година и после тоа продолжил секој ден… Read more »

Среќа или нешто друго? За шест месеци фатил четири лотарии и се збогатил за 6 милиони долари

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

На маж од Калифорнија навистина му се посреќи. За шест месеци е побогат за повеќе од шест милиони долари, играјќи четири лотарии. Антулио Мазариегос првата добивка ја освоил во ноември минатата година кога освоил милион долари на грепката „Scratchers“, па решил тука да не застане. И наредниот пат го посакала среќата, по што освоил 1.000… Read more »

Американка пронашла добитен тикет од 500.000 долари

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Роса Ибара од Тексас во ранецот на нејзиниот сопруг пронашла добитен тикет од Лотаријата на Вирџинија од 500.000 долари. Сопругот на Ибара бил на службен пат во Вирџинија и откако се вратил дома таа решила да го исчисти неговиот ранец, при што го нашла тикетот за кој првично мислела дека е недобитен. Роса го однела тикетот… Read more »