Словачка – земја со „мафијашки структури“?

Posted by & filed under ПОД ШИРОКА КРОШЊА.

Словачка по убиството на истражувачкиот новинар Јан Куцијак влезе во длабока криза на доверба и идентитетска криза. Дури и претседателот лично се прашува дали земјата е правна држава или е во канџите на мафијата. Убиството на истражувачкиот новинар Јан Куцијак и неговата свршеница ја потресоа Словачка како малку кој друг настан од независноста на земјата… Read more »