Британка се породила двапати во 17 дена

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Џема Брајант oд британската област Источен Јоркшир, тагата по своето машко мртвороденче многу брзо ја заменила со радост, откако родила ќерка, и тоа само по 17 денови. Имено, Британката требало да биде мајка на близначиња, но девојчето, сега крстено Лекси останало во мајчината утроба повеќе од две недели по предвременото раѓање на нејзиното братче. По загубата на синот, лекарите им… Read more »

Како се чувствува бебето во матката кога мајката плаче?

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Сите знаеме дека на нероденото бебе влијае она што го јадеме и пиеме, но што е со она што го чувствуваме за време на бременоста. Бебето во матката може да ги почувствува негативните емоции на мајката. Најновите истражувања покажуваат дека ембрионот стар шест месеци може да го почувствува расположението на мајката. И тоа не само… Read more »

Децата треба да спијат со мајките до 4 години

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Мислењата за тоа дали децата треба да спијат со родителите се многу различни, подеднакво како што се различни и одговорите за возраста до која треба да се случува тоа. Сепак најновите истражувања на научниците покажуваат дека за децата е најдобро да спијат заедно со родителите до 4-годишна возраст. „Доколку спијат одделно, мајката и детето потешко се… Read more »

98-годишна мајка се преселила во старечки дом за да си го чува 80-годишниот син

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Ти текнува на оние безброј пати кога мајка ти ти рекла: „секогаш ќе ми бидеш дете“? Не си ни свесен/а колку е сериозна. Може и нема ништо послатко на светот од приказна за љубовта меѓу мајка и нејзиното дете, ама оваа е малку… чудна… Том Китинг има 80 години, а од 2016-та живее во старечки дом… Read more »

Кога една мајка ќе се реши да илустрира на забавен начин како е да се има деца, тоа изгледа вака…

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Некои ќе речат да се биде претседател на држава е најтешката работа на светот, ама оваа мајка која се одзива на името Натали Јомард не би се сложила баш. Според неа, инаку сликарка, нема ништо потешко од одгледување на деца и за таа цел решила да ги нацрта своите искрени 25 моменти како мајка која… Read more »

Бездушност

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Според Уставот (член 42) Републиката посебно ги заштитува мајчинството, децата и малолетните лица. Ова уставно загарантирано право на заштита ја обврзува власта да води сметка и за мајките кои се на издржување на казна затвор и да има повеќе милост за нив. Но, власта не го „ферма“ Уставот. Нема милост за Емел Рамковска која веќе… Read more »

Не, не се вика мајка, само жената која родила дете…

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

                (посветена на сите кои дале дел од својата душа за да изведат некого на вистинскиот пат… за да насочат некого, како да чекори низ животот со вредности) Одамна, во едно минато време, невино верував дека ЉУБОВ е всушност – МАМА. Тогаш си бев јас друже, само малечко… Read more »

Кога сите тинејџерки сонуваа за љубов, јас сонував за топол дом

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Кога сите тинејџерки сонуваа за љубов, за што сонував јас, знаете ли? Сонував за топол дом, бидејќи го немав, затоа наредниот пат кога ќе бидете тажни поради несреќна љубов, потсетете се на ова и ќе ви биде подобро. Секако дека секој проблем има своја тежина, но постојат луѓе кои крепат поголема тежина на плеќите од… Read more »

Мамичке

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Уште неколку месеца… едвај чекам мама да ме гушне. Сигурно е многу убава. Можеби и најубава на свет. Сигурно многу ќе ме сака, и нема да ме кара кога ќе превртам чаша со вода, или кога кога ќе се мрштам дека не ми се допаѓа кашичката. Да, мојата мама е најдобра на свет. Ќе ја… Read more »