Хрватска го добива првиот центар за лечење со медицински канабис

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Во бањата Свети Мартин на северот на Хрватска наскоро ќе биде отворен првиот „Канабио центар“ каде при лечењето ќе се користи медицински канабис, пишува Klix.ba Терапијата со медицински канабис ќе биде наменета за хронично болните и ќе трае три седмици, додека на останатите гости на бањата ќе им биде достапна од април. Оваа терапија ќе чини… Read more »