Менструалната болка може да биде подеднакво болна како и срцевиот удар

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Сте се запознале со терминот примарна дисменореја? Станува збор за силни менструални болки кои не можат да се издржат доколку не пиете лекови. Тоа не е болест, но предизвикана е од недоволно развиена матка, која е во неправилна позиција. Болката се смета дека е подеднаква како и срцевиот удар. Професор на Универзитетот “College London” Џон… Read more »