Незгодното прашање дали Трамп е ментално ок да ја води Америка

Posted by & filed under МУАБЕТ.

Самиот Трамп ги предизвикува како магнет да се залепат прашањата за неговата ментална состојба, сега кога скоро секоја голема телевизиска куќа отоврено дискутира дали претседателот ја има когнитивната стабилност да си ја врши работата. Арно ама, психијатрите и експертите за ментално здравје ги нема никаде во оваа дебата… (19) Тим ЗА -0%     Тим… Read more »

7 застрашувачки методи со кои нашите предци ги третирале менталните болести

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Оргазам за хистерија, егзорцизам за шизофренија, а електричен шок за тешка депресија… Медицината мина долг пат во истражување на различни болести и направи незамислив напредок и откритија. Таква е ситуацијата и на поле на менталните болести. Истражувањата на оваа тема не сопираат и постојано се бараат нови и подобри методи за помош на пациентите, но во… Read more »

Иднината на менталното здравје

Posted by & filed under МУАБЕТ.

Скоро секој во денешно време познава некого со ментална болест. Не многу од нас знаеме за неправдата со која се соочуваат лицата кои патат од овие ментални болести кога пробуваат да најдат лек и да добијат третман. Одличен муабет…     (28) Тим ЗА -0%     Тим ПРОТИВ 0% Гласањето е затворено