Ако ви имаат досадено вашите домашни миленици, дајте им ги на нашите лавови…

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Зоолошка градина од Данска повика собирање на „непосакуваните“ домашни миленичиња за со нив да бидат хранети предаторите. За оние кои што сакаат да се ослободат од своите домашни миленици, Зоолошките градини од Копенхаген и Гивскуд се подготвени да ги превземат, со цел со нив да ги нахранат крволочните животни како што се лавовите, тигрите, волците… Read more »

Животните се деца

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Вчера на смркување, за прв пат најдов пет парчиња виршли во тревата, на прометно место. Претпоставив дека се работи за отров и ги отстранив. Веднаш потоа помина човек со своето куче. Му кажав за случајот, а тој ми рече дека знае за проблемот и дека внимава. Знаете, друго е кога читате и слушате, а друго,… Read more »