Ако сте навлажнети, не ви е потребен лубрикант: 7 митови за сексот

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Сите оргазми не се идентични. Запомнете дека не треба секој пат да очекувате експлозија и огномети. Постојат низа митови за сексот во кои со години веруваме, од тоа дека сите жени можат да доживеат оргазам само со пенетрација до ставот кога е потребен лубрикант. Кои се најголемите митови за сексот? Мит 1: Сите оргазми се… Read more »

Зошто луѓето се уште веруваат дека Земјата е рамна?

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Британскиот астрофизичар Стјуарт Кларк, авторот на книгата „Непознатиот Универзум“ објасни зошто некои поединци и понатаму веруваат дека Земјата е рамна. – Очигледно е дека Земјата не е рамна. Тоа може да биде проверено на неколку начини, на пример кога бродовите ги напуштаат пристаништата и пополека исчезнуваат на хоризонотот. Кога ќе се качете на врвот на… Read more »