Ако сте навлажнети, не ви е потребен лубрикант: 7 митови за сексот

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Сите оргазми не се идентични. Запомнете дека не треба секој пат да очекувате експлозија и огномети. Постојат низа митови за сексот во кои со години веруваме, од тоа дека сите жени можат да доживеат оргазам само со пенетрација до ставот кога е потребен лубрикант. Кои се најголемите митови за сексот? Мит 1: Сите оргазми се… Read more »

9 митови кои не ни дозволуваат да разбереме што навистина е шизофренијата

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Не постои болест која е мистериозна колку шизофренијата. За жал, со неа се поврзани многу недоразбирања. Ова нарушување е навистина „интересно“, но нашата неможност да го разбереме уште повеќе им ги отежнуваат животите на луѓето кои страдаат од него. Овие недоразбирања им пречат во социјализирањето и прават да се срамат од своето нарушување. Погледнете за… Read more »

7 митови за акните во кои не треба да верувате

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Акните го упропастуваат не само изгледот, туку и расположението. Третманот на акните е тесно поврзан со многу митови кои нема да ви помогнат да го надминете овој проблем… додуша, може само да ги направите работите уште полоши. Ги собравме на едно место најраспространетите митови за акните и ќе споделиме со вас како да ја заштитите… Read more »

Македонска народна митологија

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Вештици Си седел татко една вечер под еден трем од една воденица во време кај пет и пол саатот  и си пиел тутун. Времето било во мај месец и месечината била зајдена тогај, пред пет декики. Како што си се мислел нешто и си се пулел удолу в поле, видел еден огон од едно село… Read more »