Филмски фестивал за деца и млади (БУФ)

Posted by & filed under ДЕШАВКИ.

Седумката е број со посебно значење скоро во сите култури. Имено, тој е среќен број. За нас, бројот седум оваа година, исто така, има посебно значење зашто во април, во Кинотека на Македонија, по седми пат ќе се отворат вратите за Детскиот фестивал за слика и филм (БУФ). И оваа година со особено внимание го… Read more »