Што е полошо за тебе: шеќерот или мрсното?

Posted by & filed under МУАБЕТ.

Со декади, слушаме како не е здрава мрсната храна за нас, ама од скоро слушаме и како шеќерот не ќе е баш арен. Што ни кажува точно науката за нашето здравје кога станува збор за овие два типа на храна? (20) Тим ЗА -0%     Тим ПРОТИВ 0% Гласањето е затворено   

За и околу Велигден, мммкејјјјјј?

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Фино време, метеоролошки и метеопатски гледано, го беше зафатило Аеродром, а и Скопје таа пролетна ноќ, сабота према недела, за Велигден. Како и секоја година на тој ден, гледам да го избегнам стереотипот дека мора да се оди во 12 во црква и да се дреме таму, се додека некој поп не каже Христос Воскресна,… Read more »