Колку жители ќе има Македонија во 2050-тата година? Еве што вели ЦИА

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Ако се остварат статистичките прогнози, до 2050-тата година, во Македонија ќе живеат 4,4 проценти помалку луѓе отколку денес. Според бројките, тоа се околу 88.000 луѓе, или цел еден град. Овие информации доаѓаат од американската Централна разузнавачка агенција – ЦИА, која била еден од изворите на чија основа се дошло до оваа проекција. Доколку се погледне… Read more »

Со специјален аранжман за одмор, во Данска ќе се решава проблемот со наталитетот

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Данска има проблем со наталитетот. Како Данска се справува со проблемот? Еве како: една данска туристичка агенција ја промовираше својата уникатна маркетиншка тактика за да ја зголеми својата продажба, истовремено адресирајќи ги проблемите предизвикани од се постарото население на Данска во процесот. Холидеј компанијата Спајс, дел од групатацијата Томас Кук, ја започна својата нова кампања… Read more »

Ги заменува починатите и иселените жители со кулки во природна големина

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Да се рече дека нешто е бизарно ако доаѓа од Јапонија е несериозно. Иако, следниов случај е дефиниција за бизарност. Една жена во јапонско село кое полека умира ги заменува своите мртви жители со кукли. 35-те жители кои сега живеат во Нагоро, јужна Јапонија, сега се надбројани три спрема еден од кулките на Цукими Ајано,… Read more »