Кои се показателите дека јадете премногу сол?

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Солта најчесто ја внесуваме во организмот свесно, дополнително посолувајќи ја супата која се чини бљуткава или додека јадеме солен чипс гледајќи телевизија. Сепак, не сте ни свесни дека дозата што сте ја консумирале во текот на денот е далеку поголема од она што го мислите. Солта се крие во сето она што ќе ви се… Read more »