Денес е петок 13, еве што никако не смее да правите

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Многумина веруваат дека бројот 13 носи несреќа уште од библиските времиња. За Јуда, кој го предаде Исус Христос, тој тврдеше дека е 13-тиот гостин на последната вечер, па дури и денес се верува дека не е добро да се биде тринаесетти гостин на масата. Колку број 13 се смета за „баксузен“ говори и фактот што… Read more »

Руски војник подгревал ручек и запалил воен тенк вреден 450.000 евра

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Млад руски војник ќе ги помине следните шест месеци во сурови затворски услови откако поради непромисленост и несмасност запали воен тенк на терен во Крим. Војникот Семен Мережњиков ископал дупка покрај оклопниот транспортер БТР-82 за да запали оган внатре и да си го подгрее ручекот во конзерва. Меѓутоа, пламенот го зафатил тенкот чија вредност се… Read more »