Кога ептен ти дошло до мажење…

Posted by & filed under JAM SESSION.

Дефинитивно ваква битка за бидермаер немате видено досега. Ова е можеби најжестоката и најдолга „борба“ за бидермаер. Овие две девојки никако не попуштаа, секоја очајно пробуваше да го присвои. Ако не беа прекинати, сигурно битката ќе траеше повеќе. Ваков обичај дефинитивно не сме виделе на друго место. Во продолжение можете да го погледнете видеото. (78) Тим ЗА… Read more »

Организирале луксузна свадба: Почна првиот танц, а потоа следуваше шок за сите гости

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Гостите на венчавката на Дани (19) и Карл Маунтфорд (18) во Англија славеа без младенците откако на бремената невеста среде првиот танц и пукна воденикот. Двојката по само неколку танцови чекори ја напушти салата и со такси на почетокот на славјето на 18 декември, отрча во болница за, следното утро да го дочека раѓањето на… Read more »

Она кога се знае дека не се еден за друг…

Posted by & filed under JAM SESSION.

Не сме сигурни дека одржувањето на оваа традиција е добра идеја. Не забавна, не е смшна, никој не знае да ти објасни зошто се прави итн. Од друга страна, знае да е одличен предвесник на работите кои ќе се случуваат понатаму и каков брак им предстои ако вака се натпреваруваат еден со друг. Среќа некој… Read more »

Канење на зетот и невестата по куќи

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Мариовски обичаи Во понеделеникот, по водењето на невестата на вода, почнувале со канењето. На канење оделе со гајдаџијата сите закониити луѓе, како и свадбарите. Прво го канеле нункото, ако е од исто село, потоа оделе со ред кај сите. Секој докаќин каде што влегувала невестата за канење навреме си имал подредено маси и столови за… Read more »

Македонската невеста која растура на сопствената свадба!

Posted by & filed under JAM SESSION.

При крајот на вечерта таа го покажа својот талент. На свадбата и свиреа момците од Либеро бенд кои ги кренаа сите гости на нозе. Невестата ја искористи приликата и го замоли бендот да им се придружи. Тапанарот на Либеро бенд, Дејан Стојановиќ, знаејќи за нејзиниот талент и го отстапи своето место. Невестата ги зема палките… Read more »

Одлучив да не стапам во брак никогаш и тоа е мојата најдобра животна одлука

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Можеби сум млада и перспективна девојка која не сака да се обврзува за скоро, но колку повеќе размислувам сфаќам дека не постои шанса да го променам мојот став околу бракот во иднина. Јас всушност не сакам да се обврзам никогаш за никого на лист хартија и прстен на рака со зурли и тапани само поради… Read more »