Вистинската разорна моќ на нуклеарните оружја

Posted by & filed under МУАБЕТ.

Нуклеарните оружја поминале и сито и решето сиве овие години и може да ги најдете во сите типови и големини. Некои се релативно мали, додека други се огромни што ќе ве натераат да подразмислите за каков раздор се способни. Ова кратко видео ги анализира големините и раздорот на различни нуклеарни оружја. (17) Тим ЗА -0%… Read more »

Мојот е поголем од твојот

Posted by & filed under ПОД ШИРОКА КРОШЊА.

Зарем дојдовме до оваа состојба. Вакво прашање си поставија многумина по неодамнешното јавното „мерење“ на големината на нуклеарниот арсенал на Америка на Трамп и Северна Кореја на Ким. Некои посочуваат дека пред влегувањето на милијардерот во Белата куќа, кој месецов одбележува една година од инаугурацијата во нов претседател на САД, било незамисливо еден лидер на… Read more »