Зошто Албанија е нај еко-френдли земја во светот за возење на електрични автомобили?

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Ако сакате да возите електричен автомобил и да ја зачувате планетата, треба да се преселите во Албанија. Новата студија објавена оваа недела откри дека Албанија е најдоброто место за возење на електричен автомобил, бидејќи го генерира целокупното електрично напојување од хидроелектричната енергија. Тоа значи дека кога возачот го напојува својот автомобил, знае дека енергијата доаѓа… Read more »