10 земји кои неможе никој да ги освои

Posted by & filed under ДОКУМЕНТАРКА.

Кога станува збор за одбраната, некои земји се посигурни од други. Од нации со масивни војски до државички со неверојатен терен, погледнете го прегледот на 10-те земји кои е невозможно да им направите инвазија.   (2560) Тим ЗА -0%     Тим ПРОТИВ 0% Гласањето е затворено   

Документарка – Скриениот атлантски ѕид (WW2)

Posted by & filed under ДОКУМЕНТАРКА.

Атлантскиот ѕид е голема барикада покрај морето и цела линија на бази и упоришта на нацистичка Германија изградени за време на Втората светска војна во периодот помеѓу 1942 и 1944. Се протегал покрај брегот на Франција и континентална Европа, се до Скандинавија како заштита од очекуваниот напад на Сојузниците. Импресивно и застрашувачки, погледнете го документарецот…… Read more »