15 бонтон правила кои сите треба задолжително да ги почитуваат

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Делете насмевки, бидете точни и правете добри дела… Животот ќе ви се промени во драстично подобра насока. Со вашето однесување ја покажувате вашата култура и почитта, односно непочитта, кон другите. Во време кога некултурата стана секојдневие, вие бидете исклучок. Со своето однесување шармирајте каде и да се појавите. Правила кои ќе ви помогнат во тоа: Смејте се… Read more »

7 знаци кои не смеете да ги игнорирате кај вашето дете!

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Знаци кои покажуваат дека детето може да има психички проблеми во иднина може да се забележат кога едно лице е 3-годишна возраст. Дејствата на родителите понекогаш ги поттикнуваат децата да ги демонстрираат овие знаци. Проблемот е во тоа што родителите обично не сметаат дека овие знаци се од големо значење. Ова се неколку клучни карактеристики на… Read more »

6 “чудни“ работи кои сите ги правиме

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Ако сме малку искрени со себе, работа што може да биде потешка отколку што изгледа, сите знаеме дека ние сме барем малку “чудни”! Без разлика дали станува збор за чудна тенденција што ја имавме со години, или за начин на однесување, додека сме сами, веруваме дека некој друг никогаш не би можел да не разбере,… Read more »