ВИДЕО: Најопасниот пат во светот се наоѓа на Хималаите на висина од над 3.500 метри и без заштитна ограда

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Зојила е планински превој на Хималаите, долг девет километри, и е дел од индискиот државен автопат 1Д. На некои делови, патот се издигнува до 3.528 метри надморска височина и претставува врска помеѓу регионот Ладак и долината Кашмир. Истовремено, станува збор за еден од најопасните патишта во светот, каде што секоја година животот го губат десетици… Read more »

Зошто Америка се плаши од Кина?

Posted by & filed under ДОКУМЕНТАРКА.

Понова документарка за односите помеѓу двете велесили, како ги дефинираат односите во Америка кон Кина и обратно. Што се вистинските опасности во нивните односи и секако влијанието врз остатокот од светот ако не дај боже идиотите се запукаат… (28) Тим ЗА -0%     Тим ПРОТИВ 0% Гласањето е затворено   

Вардариште…

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Што беше тоа…50 години тука се фрлаше-гмечеше-таложеше,сиот смет-отпад од Скопје. Се наоѓа преку Вардар од населбата Ново Лисиче, во Маџари (пред кванташкиот пазар). Сметот беше домашен и индустриски а богами и медицински(се од Кланица, од Алкалоид, од Кожара, од Европа, можеби и од Охис и.т.н. Тој огромен простор дневно сигурно примаше 100 тина камиони за… Read more »