Мајката која го згрозила светот, преку оглас го продавала синот: “Продавам дете за органи, сосема е здраво”

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Русинка од градот Чељабинск тврди дека огласот и бил подметнат поради одмазда и за тоа ја обвинила својата поранешна цимерка со која се скарала поради преуредувањето на станот. 40-годишната Људмила Садријева од Чељабинск во Русија е под полициска истрага поради сомнение дека планирала да го продаде своето дете преку интернет, на трговците со органи на… Read more »

Еден чекор поблиску до растење на човечки органи за трансплантација

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Според Мрежата за набавки и трансплантација на органи, на секои десет минути, некој е додаден на националната листа на чекање за трансплантација. ОПТН, исто така, објави дека секој ден 22 лица умираат на чекање за трансплантација во Америка. Со набавката на органи кои се достапни за трансплантација која е далеку помала од побарувачката, потребата од… Read more »