Србин во Барселона ги налути Колумбијците со името на ресторанот

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Србин кој веќе дваесет години живее во Барселона и се занимава со угостителство налути многу луѓе поради називот на неговиот најнов ресторан. Имено, Марко Миленковиќ својот ресторан го нарекол „Ескобар“ според познатиот колумбиски наркобос Пабло Ескобар, но таа негова постапка предизвикала гнев меѓу Колумбијците во Шпанија кои преку друштвените мрежи покренале акција против него. Угостителот од… Read more »

Апсурдното богатство на Пабло Ескобар

Posted by & filed under ДОКУМЕНТАРКА.

Моментот кога Пабло Ескобар бил на врвот на моќта, се проценува дека тежел некаде околу 30 милијарди долари во денешни пари. Или колку буџетот на Македонија за 10-12 години собран на купче. Е сега, никој од нас нема видено со очи толку пари, па целта на ова видео е да проба да ви долови како… Read more »

Синот на Ескобар: За татко ми, кој ми покажа по кој пат не смеам да одам

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Во благодарноста на кориците на книгата на Себастијан Марокин има само една реченица: „За мојот татко, кој ми покажа по кој пат не смеам да одам“. Тоа е веројатно и најголемиот комплимент кој можел да му го упати на својот татко. Марокин не за џабе молчеше повеќе од две децении по убиството на неговиот татко… Read more »