7 земји каде стекнувањето на државјанство е најлесно

Posted by & filed under МУАБЕТ.

Бидејќи Македонците досега најзагреани се покажаа за бугарските државјанства и пасоши, како алатка за да се “избега“ од државава и да се најде некој поквалитетен живот надвор од неа, еве и кратка листа на земји кои имаат најлабави закони за давање на државјанства, ако за бугарско не ви се прави мерак. Само имајте на ум,… Read more »

Емотивно писмо на Ивана Чолаковска | Патувањето морам принудно да го прекинам од банална причина

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Пред повеќе од 3 години заминав од мојот дом, се збогував со семејството и пријателите и започнав со патување за кое не знаев кога точно ќе заврши. На памет ја имав само мислата: Мора да успеам. Не ми беше важно што немав многу пари или искуство за патување со мотор, бев убедена дека ќе успеам… Read more »