Апел за помош на Ева Крстаноска

Posted by & filed under ЖИВОТ.

Малата Ева Крстаноска  е ученичка во основсно училиште св.Наум Охридски во Пештани боледува од ретка болест за која е потребно итно лекување во странство. Трансакциска сметка за донации: 2105015739699-67 NLB Тутунска банка (1) Тим ЗА -0%     Тим ПРОТИВ 0% Гласањето е затворено   

Апел за помош на дедо Вангел

Posted by & filed under ЖИВОТ.

Вангел Јовановски од Битола, 72 годишен, живее потполно сам, нема жена ни деца. Живее во крајно тешки и загрижувачки лоши услови. Неговата стара куќа е скоро разрушена и може да падне во секој момент. Преспива во една мала предна просторија бидејки само таму има здрав кров. Нема купатило и веке долг период нема каде да… Read more »

Апел за помош на семејството Наумоски

Posted by & filed under ЖИВОТ.

Глувонемиот пар Наумоски добија синче, а бебето за некој месец ќе наполни цели 3 месеци. Без овој бејбифон не можат да функционираат доколку нема во семејството некој што слуша. Овие бејбифони чинат околу 30 000 МКД и имат многу силни вибрации што ќе помогне на мајката во текот на ноќта да се разбуди доколку детето плаче,… Read more »

Апел за помош на Исмет Куч

Posted by & filed under ЖИВОТ.

Исмет Куч(40г)  боледува од мултиплекс склероза. Направена е операција во Белград, после што тешко се движи, има нефункционална десна рака и чести  главоболки. Потребни се дополнителни испитувања и контрола во клиника во Белград, пари која неговата мајка  не е во можност сама да ги обезбеди. Да подадеме рака !! Да помогнеме !! Телефон за контакт:… Read more »

Апел за помош на самохрана мајка Натали

Posted by & filed under ЖИВОТ.

Натали Јолевска од Битола, 24 годишна самохрана мајка на 3 деца, не е вработена и е стамбено необезбедена. Таа е во многу тешка економска и егзистенционална состојба, бидејки има приход од само 8.000 денари како додаток за трето дете. Моментално живее под кирија која едвај успева да ја плати и со добрата воља на хумани… Read more »

Апел за помош на семејството Стефановски

Posted by & filed under ЖИВОТ.

Семејството Стефановски од Куманово живеат на улица, без никакви примања. Трите сестри и еден брат, со ментално нарушување на здравјето, оставени се сами на себе, без кров на главата, соодветна терапија и храна. По иницијатаива на хумани граѓани, нивната болна стара мајка е сместена во дом за стари лица  и нејзината пензија оди како надоместок… Read more »

Апел за помош на Славица Димитрова

Posted by & filed under ЖИВОТ.

Славица Димитрова е девојка која боледува од makularna degeneracia и retinopatia spigmentoza, генетско заболување на очите за кое во Мекедонија нема соодветен третман. Потребно е лекување во Русија, третман со матични клетки во институт за очни болести во Санкт Петербург. Третманот чини 6000 евра.  Сума која сите заедно можеме брзо да ја собереме !! Да… Read more »

Апел за помош на Игор Геленчев

Posted by & filed under ЖИВОТ.

Сигурно се сеќавате на Игор Геленчев? 14 годишното момче од Богданци за кое минатата година собиравме донации да замине на итна операција во Турција од тумор на мозокот. Неговата мајка која е самохрана и се бори за својот син не замоли за помош и да и помогнеме да се соберат повторно потребните средства за да… Read more »

Апел за помош на Симона Николова

Posted by & filed under ЖИВОТ.

Симона Николова е 25 годишна девојка од Скопје која боледува од фридрикова атаксија ( нарушување на нервниот систем и немање на рамнотежа на телото). Потребни и се средства за пресадување на матични клетки во Кина.Третманот чини 18 000 долари. Во исчекување на телефонските броеви за донации, може да се донира на жиро сметка: 200003308310704 АД… Read more »

Апел за помош на Билјана Костова

Posted by & filed under ЖИВОТ.

Билјана Костова од малечка боледува од церебрална парализа. За да се подобри нејзината состојба , потребно е да замине на третман со матични клетки во Русија. Семејството не е во можност да ја покрие сумата која е потребна. Да помогнеме ние! Телефонски број за донации: 070143173 Телеком;  143 473 ВИП/Оне (11) Тим ЗА -0%    … Read more »

Апел за помош на Јана Лукиќ

Posted by & filed under ЖИВОТ.

Малечката Јана Лукиќ има проблем со видот. Имено на двете очи има многу висока диоптрија, и поради тоа мора да замине на операција на двете очи на клиника во Русија. Потребната сума е 5000 евра. Да помогнеме! Телефонски број за донација :070143163 (69) Тим ЗА -0%     Тим ПРОТИВ 0% Гласањето е затворено   

Апел за помош на малата Мила Димоска

Posted by & filed under ЖИВОТ.

Малата Мила боледува од од дистрофија (оштетување) на мозокот. Потребна е итна операција во Кина, во мај 2018. Да помогнеме на ова мало бебенце сега кога е најпотребно ! Ви благодариме !! Телефонски броеви за донации: ВИП.Оне 143 461 Телеком 070 143 153 Трансакциска сметка: 530500021204351 АД. Охридска банка За донации од странство: Девизна сметка: 14-080-00550690 IBAN CODE:… Read more »