Популизмот што ни го менува светот

Posted by & filed under ДОКУМЕНТАРКА.

Од улиците на Торино до Силиконската Долина, говорите за моќта на народот го зафаќаат светот во кој живееме. Со зголемувањето на фрустрациите и распадот на стариот поредок во светот, кој навистина ги има одговорите? Насекаде низ светот популистичките лидери се поврзуваат со гласачите кои им е смачено од фини политики и кои го исфрлаат гневот… Read more »

Пред една година Трамп беше херој на десницата во Европа. Повеќе не е…

Posted by & filed under ПОД ШИРОКА КРОШЊА.

Пред една година, западните демократии се опоравуваа од најголемиот политички шок со децении. Американските гласачи штотуку направија реалити тв ѕвезда во најмоќната личност на светот. Претседателски кандидат кој водеше кампања на платформа за поделба која ја подржуваа бели националисти, сега ќе ја предводи највредната демократија во светот. Неофит на анти-естаблишментот наскоро ќе биде задолжен за… Read more »