Зошто треба да имаме помалку пријатели?

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Квалитет наместо квантитет, а сега и научно е докажано. Еве ја причината заради која е подобро да имате само мал круг на пријатели. Можеби ви звучи смешно. Зошто би било подобро да имате помалку пријатели? Дури од училишните клупи, отсекогаш било така, најпопуларните ученици имале нај голем круг на пријатели, а потоа и кога станале возрасни,… Read more »

За Фејсбук ќе бидат поважни пријателите од фирмите

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Она што ќе го пишуваат пријателите на Фејсбук ќе биде во прв план, а дури потоа доаѓаат постовите на фирмите и другите медиуми, информира шефот на Фејсбук, Марк Закерберг. За да се постигне таа цел сукцесивно се менувани алгоритмите кои се одговорни за редоследот на вестите кои се појавуваат во централниот „News Feed“, соопшти првиот… Read more »

После 60 години пријателство откриле дека се браќа

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Родени на Хаваите 15 месеци еден после друг, се запознале кога во шесто одделение играле фудбал во училиште. Секој за себе, трагал по своето потекло, бидејќи Макфарлејн не го запознал својот татко, а Робинсон бил посвоен. Тамошната локална телевизија пренесе дека Макфарлејн, после неуспешната потрага на интернет и социјалните мрежи, се свртел на семејната историја… Read more »

Сакам луѓе со срце!

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

САКАМ ЛУЃЕ шо од далеку ќе ме отпоздрават, ќе ми довикнат уште на 50 метрa од мене, и баш ги боли кур шо сите ќе се свртеле да видат кој вика ко сељак, ќе дојде до мене ќе ме стегне цврсто за рака да ми покаже дека од срце ме здравува, и нема да ми… Read more »