Професии што ќе бидат во пораст во 2018 година

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Иднината на работата ќе биде утврдена од вештачката интелигенција и автоматизацијата. Овие технологии ќе елиминираат некои работни места, но и ќе создадат нови можности и поголема побарувачка за работните места што луѓето ги извршуваат најдобро. Ова се позициите што ќе бидат во пораст оваа година. Машински тренер Потребна е многу напорна, тешка работа за тренирање… Read more »

Шест професии од кои имате поголеми шанси за добивање на рак

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Ако се занимавате со некоја од овие професии, тоа не мора да значи дека веднаш ќе добиете рак. Така, според извештајот од американското здружение на заболени од рак, некогаш може да помине и деценија додека болеста не излезе на површина. Некои професии се многу опасни, па така ако сте пожарникар или полицаец, секојдневно си го… Read more »

Ова се трите професии кои роботите нема да можат да ги заменат

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Сите професии или барем поголемиот дел со кои денес луѓето се занимаваат во иднина ќе можат да ги извршуваат роботи, меѓутоа некои занимања секогаш ќе им се однесуваат само на луѓето. Станува збор за професиите електричар, медицинска сестра и водоинсталатер, тврди експерт за вештачка интелигенција. Американскиот автор Мартин Форд, кој неодамна објави книга за роботи… Read more »

Многу плата – чудна професија

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Луѓето понекогаш работат чудни работи за пари. Постојат многу необични професии, од мирисање хартиени марамчиња до професионално милување. Но, покрај тоа што овие работи се необични, тие се солидно платени. 1.    Професионално милување Можеби звучи чудно, но постојат луѓе кои плаќаат за некој да ги милува. Лицата кои се занимаваат со професионално милување, добиваат од 60 до… Read more »