Кутија пури на Кастро продадена за 22.000 евра

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Тринидад пурите беа дел од имиџот на Кастро и долго време кубанската влада ги користеше како подарок за странски лидери. Кутија со пури од личната колекција на Фидел Кастро, е продадена за речиси 22.000 евра на аукција во Бостон. Во кутијата од дрво имало 24 рачно направени пури, а на неа стоел и потпис на… Read more »