Му ставила кафез на главата за да се откаже од цигарите!

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Страствените пушачи кога ќе одлучат да престанат да пушат имаа големи проблеми со одвикнувањето. Се служат со различни методи, ги слушаат сите совети од околината, користат разлишни таблети против пушење, лепенки, но кога ништо од тоа нема да им помогне пристапуваат кон радикални методи. Турчинот кој се одлучил за радикален метод за одвикнување од пушење… Read more »

Нов тренд на откажување од пушење

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Во текот на летото, вработените во една Јапонска компанија за маркетинг, забележале дека останатите колеги не работаат исто толку часови. Околу една третина од луѓето во компанијата „Пијала“, излегувале во текот на денот заради пауза за цигара. Наспроти времето кое пушачите го поминувале во канцеларија, секој попладне излегувал од канцеларијата во исто време. Непушачите се… Read more »

Околу измените за Законот за пушачите

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Деновиве, група пратеници предложи измени на Законот за заштита од пушењето. Предлог измените се дадени да поминат по скратена постапка. Прво. Што е толку итно за да биде по скратена постапка? Еден од главните моменти на критика на работата на Собранието е дека законите се носат по скратена постапка додека во најголем број од случаите… Read more »

Оди речи не

Posted by & filed under ПОД ШИРОКА КРОШЊА.

Кафеанџиите да ги извадат најлоните, лимените табли или плексигласи од зимските тераси на своите кафулиња и да постават униформирани тенди, е предлогот на градската власт до сопствениците на угостителски објекити, кој допрва ќе се разгледува детаљно. Идејата е водена од ЕСТЕТСКИ причини… Дневник Читам ова бе драги луѓе и не ми се верува… Па ја… Read more »