Како би изгледал животот на Земјата ако таа навистина беше рамна?

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Идејата за рамна Земја навистина се прослави овој период. Денес многу познати личности, како и цели групи луѓе навистина веруваат дека Земјата е рамна. Иако идејата е смешна, навистина ве тера да размислите како би изгледал нашиот живот ако ова беше вистина. Научниците се обиделе да дадат неколку одговори. 1. Гравитацијата постојано ќе ве влече… Read more »

Зошто луѓето се уште веруваат дека Земјата е рамна?

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Британскиот астрофизичар Стјуарт Кларк, авторот на книгата „Непознатиот Универзум“ објасни зошто некои поединци и понатаму веруваат дека Земјата е рамна. – Очигледно е дека Земјата не е рамна. Тоа може да биде проверено на неколку начини, на пример кога бродовите ги напуштаат пристаништата и пополека исчезнуваат на хоризонотот. Кога ќе се качете на врвот на… Read more »

Рамноземјаш ќе се лансира со домашно наравена ракета за да ја докаже теоријата

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Човек што се сомнева дека земјата е елипсовидна, или нагалено како што ги викаме – рамноземјаши, има изградено ракета за која се надева дека ќе го лансира доволно високо за да го разоткрие еден од најфундаменталните факти во светот. Наука истражувана половина милениум не е доволна за да го разубеди “Лудиот” Мајк Хјуз и неговиот… Read more »