Ако Саудиска Арабија се реформира, што ќе се случи со исламистите?

Posted by & filed under ПОД ШИРОКА КРОШЊА.

Пред извесно време, алжирски карикатурист познат како Ле Хиц ја сумираше ситуацијата во Саудиска Арабија со неколку сурови удари на своето пенкало: Во цртежот, саудискиот крал ја објавува својата решеност да се бори против тероризмот, насочувајќи го својот пиштол главата. Целиот саудиски парадокс беше сумиран во таа карикатура: Земјата произведува, спонзорира, засолнува и го храни… Read more »

Пржино 2 во фаза на клиничка смрт

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Ете ниту една недела не издржа таканаречениот договор „Пржино два“ и веќе е во фаза помеѓу изгубен во преводот и класична клиничка смрт. Некој ќе рече дека не е така, ете измените на изборниот закон поминаа, ДИК го објави списокот на оние триесет и девет илјади и кусур граѓани кои демек се „сомнителни“ па сега… Read more »

Отворено писмо до Зоран Заев (2): Новинарите се дел од играта, ама никако и игра

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Уште одма најава за третото писмо кое ќе го посветам на прислушкувањето, техничките можности и сите манипулации од страна на разузнавачката служба на република српска енклава Македонија, како и на сите оние кои не мислиме како СДСМ. И нормално Тито Петковски демократот, кој едвај чекам на 96 години да ни ја соопшти легендарната – „На… Read more »

Битно постоиме

Posted by & filed under ПО ДОМА.

„Битно нешто се гради“ е став кој е чест во пропагандното клише на ВМРО како оправдување на владиното енормно и абнормално расфрлање со парите од државната каса. Овој став стана приказна зад која стојат сите наши причини, услови и последици. Со него, и низ него, може да се оправда секоја друга наша постапка. Битно нешто… Read more »