Уловениот сом што кркал ”нацистичко”…

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Полските риболовци Алфонс Брзовски и Марек Жданович уловиле сом тежок 185 килограми во Одра пред две години, но нивната приказна повторно стана голем хит на интернет. Во џиновскиот сом, за кој некои се прашуваат дали е најголем што е некогаш уловен, се пронајдени човечки коски и нацистичка значка, а по истрагата се воспоставило дека коските… Read more »