Александар Саша Македонски – најопасниот платен убиец од ’90-тите

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

На неговото конто се запишани 43 жртви. Меѓу нив се и некои од останатите најозлогласени руски криминалци од 90-тите години. Вистинското име му беше Александар Солоник, но сите го знаеја како Саша Македонски. „Македонски“ затоа што беше еден од малкуте што беа вешти во „пукање на македонски начин“. Верувале или не, токму тој термин се… Read more »