До кога ќе слушаме како шумат шумите?

Posted by & filed under ПОД ШИРОКА КРОШЊА.

Во последните години се соочуваме со се` поголемо уништување на македонските шуми; огромни површини на шуми се уништени од нелегална сеча или шумски пожари. Во историски период во кој секое дрво прави разлика во глобалните климатски промени, Македонија се` уште гледа на шумите како на ресурс кој чека да биде исцрпен. Површините со шуми се… Read more »