Додека спиеме „се бришат“ спомените од минатото

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Експертите од Универзитетот од Кембриџ го истражуваа процесот во човековиот мозок додека е потонат во сон . Со ова истражување научниците го проучувале начинот на функционирање меѓу невроните кои се одговорни за форматирање на информацијата во мозокот. Било докажано дека при спиењето нервните сигнали одговорни за прием на актуелните информации се закрепнуваат, додека нервните сигнали… Read more »