Пред да букираш смештај, провери на TripAdvisor дали имало сексуален напад во него

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Ви се случило да букирате преку агенција некој смештај што на сликите бил фантастичен, само за да се истоварите од автобусот и да видите дека сте сместени во некое гето некаде или ептен сомнително место? Нареден пат, ќе си знаете! TripAdvisor започна да поставува беџови до хотелите и одморалиштата кои се идентификувани како локации каде… Read more »

На пасошите на педофилите ќе им стои и знакче и пресудата. Да ги знаеме кои се…

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Ќе ги знаете кои се, ако им погледнете во патните исправи… Пасошите на Американците осудени за сексуални престапи против деца наскоро ќе бидат означени со знак за нивните злосторства. Имено, Стејт департментот оваа недела објави дека казната што ја добил престапникот за неговото недело ќе биде додадена на задната обвивка на пасошите. Штом Стејт департментот… Read more »