13 факти за Северна Кореја за кои немавте појма

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Светот станува се повеќе заинтересиран за Северна Кореја и нивниот начин на живот. Сепак, и покрај сите технологии и глобализација многу малку се знае за оваа земја. Дури и оние што биле таму би можеле да дадат апсолутно контрадикторни видувања бидејќи секоја посета таму е строго контролирана, од тоа што ќе видиш, до тоа каде… Read more »

Нема Доналд Трамп, туку севернокорејците ќе го симнат Кин Јонг Ун од престолот

Posted by & filed under ПОД ШИРОКА КРОШЊА.

Од кој се плаши најмногу Ким Јонг? Не е Трамп, не е Кси, ниту Путин, туку од својот народ. Постои една стара корејска поговорка која вели: “Темно е директно под фенерот”. Тоа значи дека понекогаш одговорот ни е точно под носот. Додека светот се фокусира на надворешни фактори за да изнајдат решение за проблемот со… Read more »