Како НЕ се качува на ски-лифт?

Posted by & filed under JAM SESSION.

Ако и вие сте почетник во зимски спортови, нема да ви биде баш смешно, бидејќи конечно ќе разберете како изгледате од страна. (104) Тим ЗА -0%     Тим ПРОТИВ 0% Гласањето е затворено   

Изградбата и почетокот на планинарскиот дом “Копанки”

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Уште на основачкото собрание на Планинарското друштво „Пелистер“ (1932), покрај другите задачи што си ги поставиле неговите членови, било и подигањето на планинарски дом. Сосема било јасно дека тоа е скап и сложен проект, кој ќе бара големи усилби и многу средства. И покрај тоа, здружението успеа во намерата, успеало да собере и финансиска поддршка,… Read more »