Моќта на граѓанските видео снимки во креирањето неоспорлива вистина

Posted by & filed under МУАБЕТ.

Дали нашите смартфони и камери може да се нашето најмоќно оружје за социјална правда? Ивет Албердинк преку нејзината организација Сведок, развива стратегии и технологии да со цел да им помогне на активистите да ги користат овие алатки како би ги заштитиле човековите права. (8) Тим ЗА -0%     Тим ПРОТИВ 0% Гласањето е затворено… Read more »

Светлечки пешачки премини за зомбија со смартфони

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Сите знаеме дека возењето и пишувањето на пораки или четувањето со пријателите на вибер е неверојатно опасно, но одењето и испраќањето на пораки е исто толку опасно. Според американскиот непрофитен Национален совет за безбедност, инцидентите со невнимателно одење се во пораст – се зголемуваат за 9 отсто во САД помеѓу 2015 и 2016 година, а… Read more »

9 етички грешки што ги правиме со смартфоните

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Денес сè повеќе луѓе се корисници на паметни мобилни телефони. Колку што се тие интересни за нивните сопственици, толку знаат да предизвикуваат зависност и занесеност, па не ретко се причина за оставање лош впечаток. Дали сте вие од оние луѓе кои твитаат под маса на здодевните состаноци? Дали го ставате телефонот секогаш на масата, дури… Read more »