Исклучете ги овие уреди и намалете ја сметката за струја

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Многу уреди кои се дел од вашите домаќинства, трошат струја и додека се во мирување. Затоа, доколку сте во можност, гаснете ги од струја доколку не ви се неопходни некои од нив и ќе забележите пониски сметки за струја… Полнач од мобилен телефон: Скоро сите ги оставаат полначите од мобилните вклучени и кога не ги… Read more »

За ќорците и творците

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Народот у Исланд се собра на масовни протести. Нивниот им премиер имал тајни сметки у некои си Панамски корпорации. Лудаци неотесани. Ни две ни три, без да проверат дали е тоа монтажа од странските служби, излегоа на улица да бараат оставка од својот водач. Изостана подршката на домашните патриоти во одбраната на државата. За глупите… Read more »