Зошто Швајцарија е најбезбедната земја во случај на трета светска војна…

Posted by & filed under МУАБЕТ.

Неутрален како Швајцарија, значи да не си дел од ЕУ, да не си дел од НАТО, и до 2002 да не си дел ниту од Обединетите Нации. Ако сакате со бројки да се расфрламе, земете факт дека последен пат кога Швајцарија била во војна, било пред 200 години кога се бореле против Наполеон… (99) Тим… Read more »

Швајцарското село Албинен ја обнови понудата: За нови жители нудиме 21.500 евра по лице

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Жителите на швајцарското село Албинен, во кантонот Вале, одлучува за новата политика со која на странци ќе им понудат пари да дојдат и барем десет години да живеат во селото. Се работи за сума од околу 70.000 франци за четиричлено семејство. Малото село во кое моментално живеат 240 жители, е едно од многуте во Швајцарија,… Read more »

Магично швајцарско село плаќа 60.000 евра ако се преселите таму

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Во ова прекрасно село на Алпите моментално живеат само 240 луѓе, од кои само 7 се деца. Сакате утопија, живописна природа и прекрасни планини? Имате среќа! Малото село Албинен во кантонот Валаис сега нуди привлечна сума на пари за да се преселите во оваа далечна заедница. Албинен е тивко, мирно место со спектакуларен поглед на Алпите,… Read more »