Се продаваат најскапите регистарски таблички на светот од 17 милиони евра

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Сопственикот на британската компанија „Кан Дизајн“, Афзал Кан, неодамна одлучил да ги продаде уникатните регистарски таблички и тоа за неверојатни 17 милиони евра. Пред 10 години, Кан ги откупил табличките со ознака „Ф1“ од окружниот Совет Есекс, кои биле во нивна сопственост цели 104 години, а за тоа задоволство издвоил 430.000 евра. Се верува дека… Read more »

Автомобилите во Дубаи ќе имаат дигитални регистарски таблички

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Во Дубаи од наредниот месец ќе започнат да се издаваат дигитални регистарски таблички за возилата. Тие ќе бидат способни самостојно да ги контактираат итните служби во случај на сообраќајна несреќа, да комуницираат и разменуваат информации за состојбата на патиштата со другите автомобили кои исто така имаат дигитални регистарски таблички или пак да испратат предупредување во… Read more »