Џабе теретани, аеробици и останато. Вежбањето не е најдобриот начин да се изгуби тежината…

Posted by & filed under МУАБЕТ.

Зошто напорното вежбање и тренинзи се супер за вашето здравје и одржување на телото, ама не и за губење на тежината, објаснето во 5 минути… (66) Тим ЗА -0%     Тим ПРОТИВ 0% Гласањето е затворено   

Креативните луѓе не можат да поднесат вежбање во теретана

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Ефикасноста на нечиј режим на вежбање зависи и од типот на личноста, па така покреативните луѓе повеќе сакаат физички активности на отворено и имаат голем проблем со вежбањето во теретана, покажуваат резултатите од ново истражување. Резултатите од едно неодамнешно истражување претставени се на овогодинешната конференција на Британското друштво на психолози, а истражувањето опфатило повеќе од… Read more »