Како Илон Маск ја освои 2017

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Најверојатно куп компании, претприемачи и иноватори имаа одлична 2017 година. Сепак, Илон Маск и неговите компании се чини дека се чекор пред сите. Г. Маск и неговите компании имаа куп подвизи и презентации оваа година. Новитети имаше од сите компании: Space X, Tesla и одделот на Tesla кој се однесува на батериски системи. Во 2017… Read more »

Зошто во Норвешка врие од ”Тесли”?

Posted by & filed under ДОКУМЕНТАРКА.

Џони поминал цел ден во Осло пред да патува за Свалбард. Она што го забележува во Осло е дека има ”Тесли” насекаде. Односно електрични автомобили кои произведуваат нула штетни емисии и се безбедни за околината. Кога се заинтересирал, дознал дека норвешката влада на големо ги поддржува граѓаните да поседуваат електрични автомобили. Тесла не плаќа даноци… Read more »

Зошто Албанија е нај еко-френдли земја во светот за возење на електрични автомобили?

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Ако сакате да возите електричен автомобил и да ја зачувате планетата, треба да се преселите во Албанија. Новата студија објавена оваа недела откри дека Албанија е најдоброто место за возење на електричен автомобил, бидејќи го генерира целокупното електрично напојување од хидроелектричната енергија. Тоа значи дека кога возачот го напојува својот автомобил, знае дека енергијата доаѓа… Read more »

Тесла Моторс – иднината на електричните автомобили

Posted by & filed under ДОКУМЕНТАРКА.

Кои се Тесла Моторс, која е нивната мислија и визија за иднината на најкористеното превозно средство и што имаат да понудат. Погледнете го ова кратко документарно видео и видете како работите може да се променат на подобро… (18) Тим ЗА -0%     Тим ПРОТИВ 0% Гласањето е затворено