Не се гајтан, ама се екстра болдирани!

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Каниарат Чаичан (26) останала шокирана откако во ноември минатата година, еден не многу искусен мајстор за тетовирање и направил веѓи толку големи и необични што некои ги споредиле со полжави. Девојката не можела да си дозволи корекција на лошите тетоважи и мислела дека до крајот на животот ќе и останат на лицето. За среќа, и… Read more »

Пациентот што докторите го оставија да умре поради тетоважа…

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Докторите во Мајами се соочиле со несекојдневна и многу зезната дилема кога во одделението за итна нега им пристигнал 70-годишен пациент во лоша состојба и со „Do Not Resuscitate“ („Да не се реанимира“, во смисла да не се попречува природна смрт) тетоважа на градите. Состојбата на пациентот се влошувала, но зборот „Not“ бил подвлечен, а во тетоважата… Read more »

Луѓето што носат мизерни тетоважи…

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Ставањето на трајни тетоважи на вашето тело е голема одговорност и треба тоа да го сфатите пред некој да дојде и ве унакази доживотно. Но изгледа дека некои луѓе навистина не се грижат за тоа каде и кој ќе им стави некоја тетоважа, а судејќи според неколкуте примери на добар дел од нив им треба… Read more »

Човекот што две години не ги извадил наочарите за сонце. Да, Рејбан се!

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Сите знаеме дека пијаната епизода понекогаш е рецепт за катастрофа, но ретко кога последиците од таа луда ноќ ќе ти траат цели две години. На слава да се опиеш и да паднеш, ќе заборават до наредната слава, но овој случај тешко се брише! Ова е тоа со што еден човек од Свонси, Јужен Велс се… Read more »