Лимузината на Тито повторно блеска

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Пакардот од 1948 година, кој наводно му припаѓал на „најголемиот син на југословенските народи“, наскоро повторно ќе се најде на улиците на Србија. Луксузниот автомобил е целосно реставриран од фолк-печајот Милош Бојаниќ. Со години таложената прашина е избришана, моторот е заменет, а каросеријата повторно блеска во темно сина боја – едно од омилените луксузни возила… Read more »

Оглас од соништата за сите екс ју носталгичари!

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Црногорската влада ја огласи јахтата “Јадранка” како излишна за потребите на црногорските државни органи и ја понуди на јавен тендер за 80.000 евра. Значи ако си ју-носталгичар, ваква шанса ти доаѓа еднаш во животот сега, па наредна којзнае кога. Робусна е и габаритна, па најверојатно нема да можете да си ја закачите на ѕидот од… Read more »

Тито без маска

Posted by & filed under ДОКУМЕНТАРКА.

Документарен филм за долгогодишниот југословенски претседател и водач на неврзаните – Тито. Кој, зошто и како, ќе дознаете во следната документарка… (47) Тим ЗА -0%     Тим ПРОТИВ 0% Гласањето е затворено