Хејтањето го уби експериментот за слободен говор на Твитер

Posted by & filed under МУАБЕТ.

Твитер почна да чекори како радикелен експеримент за слободен говор. Арно ама, од хејтери не може глава да крене, па сега се приморани да размислат повторно каков вид на платформа сакаат да бидат… (31) Тим ЗА -0%     Тим ПРОТИВ 0% Гласањето е затворено   

Специјалниот јавен интерес во јавните македонски куќи

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Го повикувам Амбасадорот на САД да даде јасно правно објаснување за изјавата од 31 март, поконкретно определувајќи ги околностите во кои една информација мора да се третира како службена тајна, и да објасни како оние кои ги поседуваат тие разговори ќе знаат дали објавувајќи ги може да станат предмет на осуда и кривично гонење или… Read more »

Како еден твит може да ви го уништи животот

Posted by & filed under МУАБЕТ.

Долго време Џон Ронсон ја обожавал идеата дека Твитер им давал глас на немите… социјалниот медиум ни дал шанса на сите нас да говориме јавно и да удриме по неправдата која ја перципираме. Но, како што бива со се во животот, нештата негде тргнале наопаку… (140) Тим ЗА -0%     Тим ПРОТИВ 0% Гласањето… Read more »