Хејтањето го уби експериментот за слободен говор на Твитер

Posted by & filed under МУАБЕТ.

Твитер почна да чекори како радикелен експеримент за слободен говор. Арно ама, од хејтери не може глава да крене, па сега се приморани да размислат повторно каков вид на платформа сакаат да бидат… (31) Тим ЗА -0%     Тим ПРОТИВ 0% Гласањето е затворено   

Се “одјавил“ од Твитер со деактивација на акаунтот на Трамп

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Твитер профилот на американскиот претседател Доналд Трамп накратко исчезна во четвртокот, но оттогаш е вратен “во шема“, објави компанијата на социјалниот медиум. Имено, еден вработен со добра смисла за хумор ја деактивирал сметката на @realdonaldtrump, објавија од Твитер, објаснувајќи дека тоа бил неговиот последен ден на работа. Акаунтот беше недостапен 11 минути, а Твитер сега… Read more »