Што ако Тексас беше независна држава?

Posted by & filed under ДОКУМЕНТАРКА.

Многумина се имаат запрашано каков би бил Тексас, доколку би бил независна држава. Додуша, Тексас и бил независна држава во еден момент од историјата се додека не бил анектиран од САД. Како и да е, погледнете го видеото… (48) Тим ЗА -0%     Тим ПРОТИВ 0% Гласањето е затворено   

Мексиканските картели пукаат дроги преку граница со базука. По вторпат!

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Шверцот на дрога во светот не е баш лесна задача, особено ако се обидуваш да го направиш тоа преку границата на најбогатата и една од најразвиените земји како што се САД. Со оглед на тоа што граничните власти на САД имаат добар буџет, разни играчки за следење на границата и опрема, шверцерите на дрога треба… Read more »