Од парламентот на Велика Британија пристапиле по грешка до порно сајтови. 24.000 пати!

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Британските парламентарци и останатите вработени во британскиот парламент на секои 9 минути имале обид да гледаат порно на своето работно место, покажуваат новите бројки од тамошниот законодавен дом. Нивната верзија е дека ова не било намерно. Последниве 4 месеци од интернет адресите на британскиот парламент доаѓаат 24.000 обиди да се пристапи до порнографија. На разочарување… Read more »

Во Британија се забранува употребата на ”светките” по градинките, а има и зошто…

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Минатата недела група дневни центри во јужниот дел на Англија ги објавија своите планови за забрана на ”светките” од сите нивни градинки. Иако можеме да го разбереме разочарувањето кај децата што нема повеќе да прават блескави честитки и украси, мораме да кажеме дека тука сме 100 проценти на страната на детските градинки. И дека треба… Read more »

Британската нуклеарна бомба

Posted by & filed under ДОКУМЕНТАРКА.

Во ноември 1957 година, Британија ја тестираше својата прва мегатонска хидрогенска бомба. Стопати помоќна од таа која беше пуштена врз Хирошима, ова е приказната за извонреден научен проект кој низ големи тешкотии ќе ја направи Британија нуклеарна сила. (26) Тим ЗА -0%     Тим ПРОТИВ 0% Гласањето е затворено